In memoriam Louis van Herk

Louis (links) tijdens het potten plaatsen
Louis (links) tijdens het plaatsen van de potten in 2008 bij ons Witte Loop project.

Op 26 augustus 2015 bereikte ons het droevige bericht dat Louis op dinsdag 25 augustus in het ziekenhuis te Veldhoven was overleden. Voor ons allen voelde dit als een donderslag bij heldere hemel want er was niets bekend van een ziekte waaraan hij leed.

Henk van Oudenhoven is zich in kevers gaan interesseren na contacten met Albert Groot. Hoe Henk Louis heeft leren kennen, kan hij zich niet meer herinneren. Louis heeft in ieder geval ook nog contact gehad met Albert. Albert heeft op een bepaald moment zijn collectie overgedragen aan Henk en die heeft deze op zijn beurt weer aan Louis gegeven met alle determinatiewerken.

Louis sprak vaak vol trots over Frits Benjaminsen. Frits was een van de beste vrienden van zijn inmiddels overleden schoonvader. Louis heeft meegewerkt aan het Witte Loop project in 2008 waarvoor hij de kevers heeft gedetermineerd en beschreven in hoofdstuk 6 van het verslag.

Op 21 januari 2011 hebben we bij hem thuis een werkavond georganiseerd met als thema het functioneren van de hersenen bij mens en insect. Hij heeft toen verteld over zijn werk waarin hij mensen met een niet-aangeboren hersenletsel begeleidt bij hun herstel. Hij deed dit werk vol overgave en met passie. Daarnaast speelde hij gitaar en vormde samen met zijn vrouw Mieke die hierbij zong een duo dat optrad onder de naam 'Van Aalst en Van Herk', een van hun nummers heet Sunday Emotion. Ook dat was een passie.

Misschien is het daarom dat Louis de laatste jaren niet vaak bij onze IWG activiteiten betrokken was, hij had het te druk met zijn andere passies.

Hij is naast de KNNV ook lid geweest van de NEV vanaf 1994.

Bloemen namens de IWG
Bloemstukje van de IWG (Louis we zullen je missen).